RSS

doktor kontrolümüz...

1 günlüğüne kurduğumuz oyun çadırı (hem büyük hem de 1 günde hemen sıkıldı)...
bu pozu kendisi verdi..


Hem minik kalbimize hem de kuzumun 2 gündür hırıltılı nefes alması ve öksürüğüyle ilgili muayene için GATA'ya damla'yı takip eden doktorumuza gittik ve gayet iyi haberler aldık Allah'ıma şükür. damla eko cihazını görünce başladı bağırmaya.sedyeye yatmıyor bir türlü. zaptetmek ne mümkün .neyse doktor abimiz(abi diyoruz çünkü eşim de bir GATA'lı) Damlayı kucağımda oturur pozisyonda muayene etmeye çalıştı.kuzucuğum bağırsa da çağırsa da baktı ki çare yok bu iş illaki olacak biraz daha sakinleşti ve hafif mızlamalarla ve bittiiii bittttiii nidalarıyla kalbimizin ekosu bitti.sonuç gayet iyi.sonra ciğerlerimiz dinlendi bademciklerimize bakıldı.viral ve hafif bir üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyormuş kuzum.6 aydır kan sulandırıcı olarak kullandığımız babyprin 1 haftalığına verilmeyecek, öksürük şurubu verilmeyecek(içindeki bir maddeden dolayı (fenilefrin)aritmiye neden olabiliyormuş ve damla da bu ihtimal daha fazla olduğundan bu riski gözardı edemeyiz.)sadece ateş ağrı falan olursa parasetamol içeren ilaç vermemizi söyledi doktorumuz ve ayrıca da odasında nemlendirme için soğuk buhar tavsiye etti.hastaneden ayrıldık ve ne zamandır almak isteyip de alamadığım ve şimdi ihtiyaç olan hava nemlendirme cihazını almak için nautilus alışveriş merkezinin yolunu tuttuk.carrefoura girdik.bir sürü çeşit var ama aklımıza yatan birşey olmadı.sonra boynere girdik.damlanın da uykusu geldiği için alelacele bir markanın -fakir'in toti model hava nemlendiricisi- (bloglarda marka verebiliyor muyuz bilmiyordum-veriliyormuş) cihazını aldık.eve gelip kurdum.birkaç saat sonra bir de baktım ki cihaz, çalışırken üstüne koyduğum şifonyeri su içinde bırakmış.eşimi arayıp durumu anlattım."zaten düzgün birşey bizi bulmaz ki" gibi yorumlar yaptı(elektrikli aletlerde pek şanslı değiliz de). eve gelirken başka bildik bir markanın-tefal'in- nemlendirme cihazını alıp gelmiş.kurduk.sessiz, güzel ,yanında nem ölçeri de var odadaki nem seviyesini öğreniyoruz,hoşumuza gitti şimdilik! umarım hem damlanın öksürüğüne hem de çatlamış dudaklarına iyi gelir bu alet.diğer cihazı iade edeceğiz tabi.ben bu yazıyı damlayı gece uykusuna yatırıp yazmaya başlamıştım.damla bu arada öksürükle uyandı.yanına gittim.başladı kusmaya.hem öksürdü hem de arada ayy ayy serzenişleriyle :( kustu kuzum.üstünü başını yatağını temizledik hemen tekrar uyudu .ben de boğuk nefes alış verişlerini dinleyerek yanında yattım sabaha kadar.bugün burnu da akmaya başladı ama keyfi iyi enerjisi yerinde ateşi de yok allaha şükür.yazımı da damla öğle uykusundayken tamamladım.şimdilik bizden haberler böyle...sağlıcakla kalın...

23 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Kontrolün olumlu geçmesine sevindim.

Marka tabiki verebilirsiniz. Hem bu sayede diğer kullanıcılar da faydalanmış olur sizin deneyimlerinizden...

уαѕємin... dedi ki...

canım benim ya keyifleri yokken insa daha da bi kötü oluyo maaşallah bızdıkın keyfi yerindeymiş marka bencede verebilirsin canım hem deneyimlerinden faydalanmış olur bu makineden almak isteyenler

pozunu da sevsinler, maaşallah.. bize de acil çadır lazım ablamzı kinder reklamında görüp isteyip duruyor yavrum

öpüyoruz sizi

aybike dedi ki...

Merhabalar,
Tekrar geçmiş olsun.Kontrolünüz iyi geçmiş çok sevindim.Şirinenin çadırı hayırlı olsun.gerçi çabuk sıkılmış ama olsun.Öpüyoruz sizi..
Sevgilerrr..

New York'tan dedi ki...

Tesekkur ederiz blogumuzu ziyaret etmisiniz :)
Cok gecmis olsun eski postlari okudum,Allah saglik sihhat versin,kontrolunuz de iyi gecmis bundan sonra cabuk toparlar insallah, benim de cok yemek secen bir oglum var anliyorum seni :))
Buhar makinesini kullanan arkadaslarim en az ses cikaran ve en kalitelisini tavsiye etmislerdi biz almadik gerci hala :))
optum sizi sevgiler
seyma

mamagonekrazi dedi ki...

Bana yorum birakmissiniz hemen geldim bende sizin blogunuza. Blogun girisindeki resmi gorunce inanamadim, ayni ebnim Mina'm gibi Damla. Saclari ayni. Benim yavrumda upuzun saclarla dogdu. Hemen asagi inip Damlacigin yeni reismlerine baktim sanki kizimin ilerki haline bakmis kadar oldum. Favorilerime ekliyorum Damlanin gelisimini takipteyim:)

Betül dedi ki...

geçmiş olsun tekrar.Şükürki önemli bişey yok..

siyap dedi ki...

doktor kontrolünüzün iyi geçmesine çok sevindim.ceren 8 günlükken kalbini dinleyen doktoru üfürüm olduğunu söylemişti biz de onu eko çektirmeye götürmüştük canım benim başta biraz ağlamıştı ama sonra ne olduğunu anlamadığı için susmuştu.neyseki şu geçici deliklerdendi ve 2 ay sonra birşeyi kalmamıştı.gerçekten allah çocuklarımıza kötü şeyler yaşatmasın anne baba da çok fena oluyor böyle zamanlarda neyse ki damlacık artık çok sağlıklı bir prenses,buarada soğuk buhar mak.gerçekten işe yarıyor,öpücükler,sevgileeer...

Ayşe dedi ki...

merhaba Nesrin, tanistigimiza memnun oldum:) Damlayi tanidigima da:))
masallah damla cok seker, onceki yazilarida okudum, zor gunler gecirmissiniz, cok sukur ki simdi cok cok iyisiniz. Bende vsd ameliyatlarina cok girmistim calistigim yillarda..az-cok biliyorum yani..tekrar gecmis olsun, damla hep saglikli ve mutlu olsun insallah...

neseileberaber dedi ki...

İadeyi ziyarete geldim bende.
Aman da aman o ne güzellik maşallah. Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Hastalığına ve çektiğiniz acıları okurken ağlamak için kendimi çok tuttum.
Ama neyse ki çok şükür sağlığına kavuşmuş bizim prenses. Bende artık damlanın gelişimini burdan takip edeceğim.
Görüşmek üzere, sevgilerr.
Prensesi de benim için öpün lütfen. Tekrar geçmiş olsun olsun.

annecik dedi ki...

ay damlacık hasta olmuş çok geçmişler olsun yaradan şifasını versin doktor kontrolunun iyi geçmesine sevindim kusmasıda iyi boğazında balgam toplanmasını engeller ve daha çabuk enfeksiyonu atlatmasına yardımcı olur

çok fotojenik maşallah cadırınızda çok güzelmiş sevgiler

ikizlerimin annesiyim.. dedi ki...

çadırını sevsinler bizimki evin bir köşesinde sürekli açık durur kırkta yılda bir akıllarına gelirse girerler :)

kontrolünüzün güzel geçmesine sevindim inşlh kötü günler geride kaldı..allah bir daha yaşatmasın...

sevgiyle...

Şekerci Butik dedi ki...

şeker damlaya çok geçmiş olsun.Kontrolünün iyi geçmesine sevindim.

Çadırınıza ve damlanın verdiği poza bayıldım..çok tatlı maşallah...

kocaman öptük..

Esra dedi ki...

Çok geçmiş olsun..Ne güzel poz vermiş Danmlacık,bizimkine asla poz verdiremiyorum..Makineyi gördüğü anda ben çekicem diye tutturuyor:)
Sevgiler

damlasakızlıkurabiyem dedi ki...

recephilmi; teşekkür ederim.markayı yazdım.sevgiler..
yaseminciğim; allaha şükür ki hastaydı ama keyfi iyiydi.kinder reklamındaki kadar büyük almazsın umarım:))biz de sizi öptük..
aybikeciğim;merhaba.evet damla oyuncaklardan çabuk sıkılıyor.her çocuk böyle mi acaba.öptüm sizi..
seymacığım; hoşgeldin.allah cümlemizin yavrusuna ve bizlere sağlık sıhhat versin.buhar makinasına gelince ultra sessiz özelliği varmış ama yine de ses geliyor.özelikle gece sessizliğinde daha çok duyuluyor.ama sanırım normal.biz de sizi öptük...
alevciğim;hoşgeldin.evet damla da mina gibi saçlı doğdu.şimdi de hergün uğraşıp duruyoruz.ben de sizi takipteyim.sevgiler..
betülcüğüm teşekkürler canım..
siyapcığım cerencik çok şanslıymış ki delikleri kapanmış allaha şükür.çoğu çocukta da kapanıyor zaten.buhar mak.şimdilik memnunuz.sevgiler.öpücükler..
ayşeciğim hoşgeldin.tanıştığımıza ben de çok memnun oldum.iyi dileklerin için teşekkürler.sevgiler..
neşeciğim hoşgeldin.evet zor günler yaşadık ve birtakım izler bıraksa da şükürler olsun hepsi geride kaldı.biz de sizi öpüyoruz..
annecik teşekkür ederiz.evet dediğin gibi kustukça balgam yönünden rahatladı kuzucuk.sevgiler..
ikizlerin annesi canım ben de o nedenle çadırı bir gün kurdum ertesi gün kaldırdım.tşk.dileklerin için.sevgiler..
metehanın annesi tşk.siz de çok tatlısınız.öptük sizi..
esracığım tşk.ler.damla önceden sıkılıyordu ama artık kendisi poz veriyor artist hanım:))sevgiler..

Esra dedi ki...

Merhaba... cok gecmis olsun. Cocuklar keske hic hasta olmasalar...
:-(

zuzuların annesi dedi ki...

Çok sevindim Damla'nın iyi olmasına:))Umarım en kısa zamanda tamamen iyileşir.
Takipçinizim,sevgiler.
Not:İkizlerim için yazdığınız güzel yorumlara çok teşekkürler,Damlada çok tatlı ve güzel bir kız maşallah:))))

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Merhaba
bende iade-i ziyaret yapayim dedim.
Cok cok gecmis olsun bu guzel prensese. Cok guzel masallah. Bundan sonra tiklayacaklarim icindesiniz ana-kiz.
Saglicakli gunler dilerim.

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Bu arada sayfanizin dizayni da cok hosuma gitti. Tebrikler

Unknown dedi ki...

Maşalllah pek tatlı bir kızınız var Allah bağışlasın,kızlar başka oluyoır bende istiyorum bir kız allahım duy sesimi:))sevgilerimle..

Bir Anne dedi ki...

Merhaba, iade-i ziyarete geldim, ve cici kizinizi cok sevdim, masallah, Allah bagislasin.

damlasakızlıkurabiyem dedi ki...

esracığım tşk.ler.keşke....
banucuğum hoşgeldin.ben de sizin takipçinizim.tşk.ler..
our twins of ny hoşgeldin.tşk.ler güzel sözlerin için.güzel bakan güzel görür.sevgiler...
elçince hoşgeldin.amin diyorum.allah gönlüne göre versin canım.sevgiler...
bir anne sen de hoşgeldin.allah cümlenin yavrusunu bağışlasın.sevgiler...

denizanasi dedi ki...

çok geçmiş olsun .. alah daha kötü günler götermesin..

Unknown dedi ki...

Başarılar

Hocam ...siz...çok özelsiniz ...

Picture Captions
PROF.DR.MEHMET SALİH BİLAL